Ремонт на апартаменти и офиси
При поръчка на основен ремонт, дизайн като подарък! 

Какво трябва да знаем за избора на вана от стомана

избор-на-вана
Сподели:

Ваните, изработени от стомана, си имат своите предимства. Според някои дори те са по-удачен избор от чугунените или акрилните вани. Сега ще се опитаме да разгледаме обективно предимствата и недостатъците на стоманените вани.

На какво трябва да обърнем внимание, когато избираме вана от стомана?

ванаНа първо място, това е дебелината на стените, които не е добре да са по-малко от 4 мм, тъй като това говори за некачествена изработка.

Сигурен трик за проверка е да си направите сами тест с опит за преместване на ваната. Ако стените са тънки, ще ви се отдаде лесно да я бутнете, дори и да я обърнете. В случай, че се затруднявате, това е добър знак, обикновено тежината на качествените стоманени вани е около двадесетина килограма.

Огледайте добре как изглежда ваната отвън – гладката повърхност също говори за добро качество, докато вана с неравна повърхност не е за предпочитане и най-добре би било да се откажете да я купувате.

Следете също и за наличие на петна или различни подобни дефекти по стените – това също не е добър знак.
Можете да разпознаете качествения продукт и като почукате леко по стените на ваната. При равномерен звук, без вибриращи оттенъци, можете да бъдете спокойни, че сте избрали правилната покупка.

Какви са предимствата на стоманените вани?

Първото предимство е цената – стоманените вани са значително по-евтини от чугунените или акрилните.
Второто, не по-малко важно нещо, това е издръжливостта във времето, което се отнася не само за стоманата, но и за емайлираното покритие. Те се повреждат трудно, което ги прави подходящи за повечето почистващи материали.
Третото предимство е в разнообразието на форми. За разлика от другите видове, големината и формата на стоманените вани могат да са изключително разнообразни, което е добре, ако помещението ви е малко или с нестандартна форма.

Сега да уточним и минусите на стоманената вана.

Първото е, че водата в стоманената вана изстива бързо, което не е проблем, ако не сте любител на продължителното стоене във ваната.

Вторият недостатък на стоманените вани е, че при пълненето им се чува силен звук от стичащата се във ваната вода.
Разбира се, решение има – много производители предлагат специални подложки за обезшумяване.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Полезно

Свързани публикации