Ремонт на апартаменти и офиси
При поръчка на основен ремонт, дизайн като подарък! 

Как лостовете за фитнес влияят на тренировката

Сподели:
Lost za svobodni tejesti 120 sm
Лост с резба 28 х 1200 мм

Мускулите и костите действат заедно, за да образуват лостове в самото ни тяло. Лостът във фитнес обикновено е твърд прът (обикновено дълъг), който се закрепва, така че да осигури опора за тренировката. Лостът може да бъде и такъв, върху който се поставят тежести, така че след това да се повдигат.

В тренировките могат да се използват лостове, така че малка сила да може да премести много по-голяма сила. Това се нарича механично предимство. В телата ни костите действат като рамена на лостове, ставите действат като опори, а мускулите осигуряват усилията за преместване на товари.

Самите уреди за фитнес, изградени на основата на лостовите системи се използват за различни тренировки. Например лостът за набиране осигурява един вид упражнения, докато вдигането на тежести е базирана на друг вид лостова система. 

Лостовете са сред най-просто изглеждащото оборудване във фитнеса, но е едно от най-сложните за научаване как да се използва максимално ефективно и правилно.

Фразата „Ако беше лесно, тогава всеки щеше да го направи“ определено се отнася за преместване на щанга, особено натоварена с тежест, през пространството. Набирането също изглежда лесно, но дори сериозно трениращи хора често изпитват затруднение когато трябва да се хваната за лоста и да се повдигнат със собственото си тяло.

Не само случаите, в които самите трениращи не се интересуват от това какви видове лостове има, но се надяват да получат всичко наготово. Тогава идва отговорността на фитнес инструкторите, които работят със самите трениращи и им помагат да постигнат съответните резултати. Отговорността е и на собствениците на фитнес салони, които трябва да осигурят различни лостове за фитнес. 

В един фитнес салон може да видите олимпийски лост, различни по дължина лостове с резба, извити лостове, лостове, които се закрепват за стена, къси лостове за дъмбели, дълги лостове за щанги, швейцарски лост и т.н. Обикновено те се поставят в категория, така че да се избират лесно от представителите на фитнес залите и от самите трениращи. 

лост

Фитнес лостовете оказва влияние на тренировките според самата програма на спортуващите. Инструкторът може да избере вдигане на тежести, но може да избере и преобладаваща тренировка със собственото тегло и в двата случая лостовете участват. От гледна точка на трениращия е добре да има разнообразие в тренировките, така че да се постигат резултати за всички мускулни групи. Тогава самите трениращи ще са много по-доволни от резултата върху тялото им.

Що се отнася до фитнес лостовете като продукти, когато ги купувате онлайн, можете да прочетете достатъчно много от описанието на всеки продукт. Например решили сте да закупите швейцарски лост, веднага поглеждате неговото описание от производителя: какво е максималното натоварване, какъв е диаметъра на ръкохватките, каква е големината на тръбата и т.н. Това важи и за всеки друг лост за фитнес, който сте решили да закупите. Понякога можете да закупите комплект лостове за вдигане на тежести, така че те да осигурят разнообразите за трениращите. 

Днес можете да се възползвате от онлайн пазаруването, за да си осигурите лостове за фитнес, от които имате нужда, независимо дали са за фитнес салона или за трениране вкъщи. Разгледайте, прочетете, изберете. 

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Социални профили

Популярни постове

Полезно

Свързани публикации

Хидростоп

Плоски покриви с мембранна инсталация

Сподели:

Сподели: Мембраните за плоски покриви се използват както в жилищни, така и в търговски проекти за покриви. В жилищните условия се използва предимно за големи

Реновиране на винилова настилка

Сподели:

Сподели: Виниловите настилки наподобяват вида на естествените материали като камък, дърво и корк. Те създават усещане за комфорт и имат красив и разнообразен дизайн. Те