Ремонт на апартаменти и офиси
При поръчка на основен ремонт, дизайн като подарък! 

Медитативният дизайн на апартаментите в хотел Kyoto Kokusai

хотел
Сподели:

Умора, емоционално, физическо и визуално претоварване – това е основният проблем на нашето съвремие. А за да се освободиш от него може да помогне правилното организиране на жизненото ни пространство. Или поне така смятат специалистите от архитектурно студио Kengo Kuma and Associates създали апартаментите в Kyoto Kokusai Hotel. Този комфортен хотел рразполага с перфектни апартаменти с минималистичен дизайн с клас лукс. Те комбинират едновременно луксозен дизайн, изтънчен стил, съвременни технологии и разбира се медитативност, която е присъща за философията на дзен.

С постоянното развитие на високите технологии, с развитието на дизайна в окръжаващата ни среда и материалният свят, дори в новите промени касаещи модата все повече изпъква налагането на минималистичният дизайн. Най-вече неговото влияние изпъква в развитието на интериора. Простота, лаконичност и функционалност това са трите показателя които описват и лукозните апартаменти с минималистичен дизайн в хотел Kyoto Kokusai.

Традиционен компонент на съвременният японски интериор са неизменна част и тук-ниските мебели, простичките линии, гладките повърхности по които погледа на наблюдаващият се плъзга леко и свободно. Всички елементи от всеки апартамент на този японски хотел са създадени от натурални и еко материали, а пространствената динамика е зададена да бъде спокойна и сдържана със свободен вертикален ритъм.

Според закона на жанра пространството в помещенията е повече от мебелите и предметите, като това не се постига с елиминиране на излишните неща. Стилната мека и свободностояща мебели, дървеният под и декора на стените са в пясъчно-сламена палитра. Деликатен акцент е поставен само върху бледият успокояващо зелен и гладък килим.
Всички предмети на бита са скрити от очите с помощта на вградени мебели, които от своя страна изпъкват с почти пълното отстъствие на видима мебелировка. Свещеният японски цвят е белият-този на ориза и снега и на него са отредени стените и таваните в зоната за сън.

Слятото остъкляване обединява вътрешно и външно и премахва усещането за затворени и изолирани пространства. По този начин апартамента се стреми да предизвика обедателя към единения с природата-външна и вътрешна – неговата собствена.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Полезно

Свързани публикации