РАЗХОД НА УСЛУГИТЕ

реконструкция

Реконструкцията е лесен и евтин начин да ремонтирате апартамента си. Препоръчва се, ако вашият апартамент е в добро техническо състояние и всички комуникации работят правилно.

Реконструкцията включва такива видове работа като:

1) Демонтажни работи;

2) Боядисване на тавани и прозорци;

3) Полагане на плочки в банята и кухнята;

4) Частична замазка за стени и шперплат за тапети;

5) шпакловане и боядисване на склонове на прозорци;

6) Боядисване на отоплителни тръби, цокли, ключове и контакти;

7) Полагане на подови настилки.

Основният ремонт е не само козметична декорация на помещенията, но и цялостно обновяване на пространството с подравняване на стени, тавани и подмяна на комуникации.

Често основният ремонт включва както висококачествено сериозно довършване на помещенията, така и пълно или частично преустройство. Включва такива видове работа като:

1) Демонтаж на стари подови настилки (ако е необходимо, замазка), стенни покрития, почистване на тавани, прегради;

2) Инженерни работи. Специалистите полагат нови окабелявания на най -подходящите за това места, монтират нови канализационни и тръбопроводи;

3) Изравняване на всички повърхности (подове, стени, тавани, склонове);

4) Монтаж на нови врати, прозорци и первази;

5) Боядисване на тавани, тапетиране на стени, поставяне на плочки;

6) Монтаж на подови настилки (ламинат, паркет, плочки), монтаж на первази.

Елитният ремонт е ремонт на апартаменти, като се вземат предвид всички европейски стандарти за ремонт и декорация на апартаменти, като се използват най -съвременните строителни технологии и довършителни материали само с високо качество.

Ремонтът на елитни апартаменти се извършва според вашия индивидуален дизайн с използването на сложни видове довършителни работи, тавани с няколко нива, джобове за осветяване, перфектно очертани стени и др.

Елитният ремонт включва следните видове работа:

1) Демонтаж. Това премахва всички остарели довършителни материали – тапети, боя, плочки. В някои случаи дори стените са разрушени, старият тръбопровод и електрическото окабеляване са премахнати, след което съставяме подробен проект, в който ще бъдат отразени всички детайли на ремонта.

 

2) Инженерни работи. Специалистите полагат нови окабелявания на най -подходящите за това места, монтират нови канализационни и тръбопроводи;

3) Довършителни работи – тавани, стени и подове са завършени с качествени покрития. Най -често това е подравняване;

4) И накрая, редактиране. Монтират се первази, полага се паркет, боядисват се тавани, залепват се тапети, монтират се ВиК инсталации, както и се монтират нови врати, прозорци, первази и много други.

Цената на „грубите“ материали (мазилка, шпакловъчни смеси, грундове, лепила и др.), Като се вземе предвид тяхната доставка и повдигане в помещението, е около 50% от цената на работата. „Долният праг“ на разходите за „фини“ довършителни материали (паркет, плочки, тапети и т.н.) електрическо и водопроводно оборудване, врати, прозорци и др. може да бъде и около 50% от цената на работата. „Горният праг“ е строго индивидуален. От опит: в елитни нови сгради собствениците средно харчат суми, равни на 100-150% от разходите за работа.

      Крайната и точна цена ще бъде известна, след като изслушате всички ваши желания за извършване на измервания и съставяне на подробна оценка.